Založ si blog

Dnešná mládež žije na Facebooku alebo na psychotrópoch… (je medzi tým vlastne rozdiel?)

Prehnaný názor? Vôbec nie!

Možno niekto pri pohľade  na nadpis bude namietať, že je to prehnaný, senilný názor alebo pohlad na našu mládež a že určite existuje nejaká stredná cesta alebo iná alternatíva. Áno existuje, lenže milí priatelia tú si vybera možno 1 z 10. Už roky koluje názor, že deti vysedávaju za počitačom,nečitaju,knihy,su drzé a bla,bla.Tieto povrchne povedane fakty mnoho ľudí s radosťou ohýba v ústach, lenže nikto sa nechce pozrieť na kameň úrazu prečo je to tak.Nechcem aby bolo zámerom  članku hladať práve pôvod tohoto spoločenskeho poklesku, len trošku približiť situaciu. Ako som to napísal už v nadpise rozdelujem mládež do dvoch skupín: večných vysedávačov za oblúbenou socialnou sieťou alebo skupinou druhou, ktorá je večne „vonku“. Určite pre mnohých je priateľnejšie, že dieťa sedí doma v teple pod dohladom, za počítačom a nebehá niekde vonku a nesprijemňuje si dlhú chvílu práve nejakym druhom psychotropov. Lenže zamyslime sa. Je to vporiadku? Nie, nie je, je to uplne tak isto „zlé“ ako psychotróp. Definícia: Psychotrópy ovplyvňujú myseľ, vôľu a úsudok, čo môže vyvolať závislosť, tiež známu ako návyk. Ich konzumácia sa často spája s celkovým nepokojom a stratou sebadôvery, nedostatkom sebavedomia.

Definícia č.2 :Facebook je rozsiahly společenský webový systém služiaci hlavne k tvorbe sociálnych sietí, komunikácii medzi uživatelmi, sdielniu multimediálních dát, udržovániu vzťahov a zábave. Krásna teória, škoda ze prax úplne zodpovedá definícii č. 1.

Presne tak trávia sa hodiny na sieti, bezduché četovanie,komentovanie bezduchých statusov a fotiek.Žiadne edukácia,žiadne užitočné informácie,opodstatnie chýba. Prečo vlastne niekto trávi hodiny „ničím“ ? Nevie nikto, no i tak tam je.

Lenže aby sme tu len nechŕlili nejaké zle sliny na tak oblúbeny Facebook, prejdime k druhej skupine.

Táto časť mládeže kašle na socilanu sieť, na bezduché vysedávanie za počítačom.No áno už, už to znie super, ale nie predsa len Vás sklamem.Tato skupina svoj voľný čas – teda 24/7 trávi prinajlepšom pri nejakom jointíku.Prečo? Nikto nevie, no i tak ho tak trávi.Samozrejme dovodv a pôvodov može byť snad tisíc ale od toho tu nie sme.

Chcel som vtomto članku najsť nejaký vyšši zámer ale bohužial, ako ho tak píšem strácam ho.Jedine pre tých, ktorí sa pozerajú na mládež bystrím okom, ktoré je však úplne slepé – odkazujem nech opustia fantazmagórie a pochopia, že najčastejší výjav pred okom dnešného mladého človeka je buď to modré logo Facebooku alebo dym.

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 3732x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy